Seful politiei din Dubai, Dhahi Khalfan, l-a acuzat duminica pe Adam Delimhanov, vicepremierul Ceceniei, ca a ordonat asasinarea unui fost lider militar cecen, Sulim Iamadaiev, ucis saptamana trecuta in Emirate, transmite NewsIn.

"Vicepremierul Ceceniei este cautat de justitia din Emirate, iar sase persoane sunt suspectate de implicare in aceasta crima", a spus el.

Iamadaiev a fost impuscat mortal la 28 martie in parcarea subterana a unui bloc cu apartamente de lux din Dubai.

"Un inalt responsabil al guvernului cecen, Adam Delimhanov, vicepremier, este cel care a comandat asasinatul", a spus Tamim. "Crima este un produs cecen, este o afacere murdara de reglare de conturi si un act las", a subliniat el.

Tamim a spus ca autoritatile locale au recurs la Interpol pentru arestarea lui Delimhanov si ca alti trei suspecti - doi rusi si o persoana din Kazahstan - sunt cautati pentru implicare in asasinat. Cei trei "au parasit Dubaiul la cateva ore dupa crima", a spus el.

In plus, un tadjic si un iranian au fost arestati, dar oficialul a exclus orice implicare a autoritatilor de la Teheran in acest asasinat.

Seful politiei din Dubai a spus ca arma crimei apartinea "garzii vicepremierului cecen" si le-a cerut autoritatilor ruse sa actioneze cu fermitate in cazul suspectilor, care "au ucis si apoi au fugit in Rusia".

Iamadaiev a plecat din Rusia pentru ca se temea pentru viata sa, dupa asasinarea fratelui sau in septembrie 2008, potrivit presei.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.