Marea manifestantie anti-NATO de sambata, din Strasbourg, s-a soldat cu 49 de raniti, dintre care 15 in randul fortelor de ordine si pompierilor, a anuntat duminica prefectura, relateaza AFP.

"Pagubele materiale sunt mari, dar totusi limitate" la cartierul de lnga Podul Europei, unde au avut loc cele mai violente manifestatii.

Manifestantii Black Blocks, circa 2.000, "au atacat atat cladiri publice, cat si private", a spus prefectura, precizand ca acestia au incendiat un hotel, o farmacie, "cladiri dezafectate ale fostului punct vamal al Podului Europei". Duminica, in "satul anti-NATO" se mai aflau 2.000 de persoane, informeaza NewsIn.

Manifestatia internationala organizata dupa summit a strans 10.000 de persoane, potrivit prefecturii, 30.000, potrivit organizatorilor. Dispozitivul de securitate a fost format din 9.000 politisti si jandarmi, 1.500 militari si 1.500 pompieri.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.