Barack Obama a promis duminica, in ovatiile a zeci de mii de oameni, eforturi pentru "o lume fara arme nucleare", prin reducerea stocurilor, oprirea testelor si interzicerea producerii de materiale fisibile in scopuri militare. Presedintele American isi sustine la Parga singurul discurs public din cadrul turneului European.

"Statele Unite, in calitate de singura putere nucleara ce a folosit o arma nucleara, au responsabilitatea morala de a actiona", a spus Barack Obama, la Praga.

Presedintele American a aratat astfel ca dezaproba total gestul Coreei de Nord care in aceasta dimineata a lansat o racheta si a cerut astfel Phenianului sa renunte la actiunile de dezvoltare a armelor nucleare, pentru ca acestea sunt o amenintare la adresa intregii lumi.

"In consecinta, astazi subliniez cu convingere angajamentul Statelor Unite si dorinta lor de a actiona pentru pacea si securitatea unei lumi fara arme nucleare", a adaugat Obama, apludat de 30.000 de oameni.

"Nu sunt naiv, acest obiectiv nu va fi atins rapid, poate nici macar in timpul vietii mele", a adaugat el, subliniind ca acesta nu este insa un motiv pentru a renunta.

"Unii spun ca proliferarea acestor arme nu poate fi oprita, dar un astfel de fatalism este contraproductiv", a declarat Obama.

Obama a vorbit despre "cea mai periculoasa mostenire" a Razboiului Rece - mii de arme atomice.

Coreea de Nord a lansat o racheta care agita Comunitatea Internationala


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.