Italia examineaza posibilitatea de a-si retrage femeile soldat din Afganistan, in semn de protest fata de un proiect de lege afgan care limiteaza drepturile femeilor din aceasta tara, a declarat sambata un oficial italian, citat de AFP.
"Vom lua o decizie in aceasta privinta pana la Paste", adica pana in 12 aprilie, a declarat oficialul sub acoperirea anonimatului. Italia are 30 de femei in contingentul de 2.665 de militari desfasurati in Afganistan.

Proiectul de lege in cauza, numit "Noua lege a familiei afgane" ar interzice femeilor sa refuze sa aiba relatii sexuale cu sotii lor si sa paraseasca domiciliul conjugal fara acordul lor., arata NewsIn.

Mai multe tari, printre care Canada si Franta, si-au exprimat deja ingrijorarea in legatura cu acest proiect. "Aceasta lege le da barbatilor toate drepturile cu privire la pastrarea copiiilor, divort sau mostenire. Si permite violul. (...) Cum poate Guvernul sa spuna ca soldatii nostri au murit pentru a apara drepturile femeilor, cand Hamid Karzai propune spre adoptare aceasta lege?", a intrebat parlamentarul canadian Jack Layton.

Sambata, presedintele afgan Hamid Karzai s-a aparat de acuzatiile ca ar fi semnat o lege care restrange drepturile femeilor, si in special ale acelora din minoritatea siita, asa cum il acuza unii dintre aliatii sai occidentali. El a ordonat reexaminarea textului, pentru a pune capat polemicii.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.