Patru adolescenti au fost arestati in Salem, nord-vestul Statelor Unite, fiind suspectatui ca intentionau sa comita atacuri in scolile lor, au anuntat vineri fortele de ordine, relateaza AFP.

Potrivit biroului de politie din regiunea Marion, cei patru suspecti - in varsta de 13 sau 14 ani - sunt suspectati de "asociere in scopuri infractionale in vederea comiterii de crime". Arestati joi, ei vor fi prezentati luni dimineata unui judecator din Salem.

Politia a spus ca a actionat in urma unei "alerte". "Au fost gasite informatii impartasite intre suspecti, care indicau o posibila asociere infractionala pentru uciderea de elevi si angajati" intr-un colegiu si un liceu, potrivit politiei.

Acest anunt intervine inainte de marcarea a zece ani de la crimele din Littleton, cand doi adolescenti au ucis 12 elevi si un profesor in liceul din Columbine, inainte de a se sinucide, arata NewsIn.

Dar astfel de actiuni sunt frecvente in SUA. Paisprezece persoane au murit vineri cand un barbat a intrat in sediul unei asociatii pentru imigranti din nord-estul Statelor Unite si a deschis focul.

"Atacul de astazi (vineri, n. red) este un nou eveniment ce ne reaminteste ca trebuie sa facem ceva pentru a opri violenta din tara noastra", a spus asociatia Brady Campaign, care lupta impotriva vinzarii de arme de foc.

Circa 30.000 de persoane mor anual in SUA din cauza violentei cu arme de foc.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.