Un fost militar din marina americana a fost condamnat vineri la zece ani de inchisoare in New Haven pentru ca a furnizat informatii secrete in 2000 si 2001 unei asociatii cu legaturi cu teroristi, relateaza AFP.

Judecatorul a respins insa acuzatiile de "sustinere materiala furnizata terorismului".

Hassan Abu-Jihad, care se numea Paul Hall cand se afla in marina, "a furnizat informatii unor persoane stiind ca ele puteau fi folosite pentru a pune in pericol vietile a sute de membri ai marinei", potrivit Departamentului Justitiei.

Potrivit elementelor prezentate instantei in procesul ce a avut loc in martie 2008, Abu Jihad furniza aceste informatii unei societati pentru crearea de site-uri de internet, cu sediul la Londra, "Azzam Publications". Aceasta societate este suspectata ca a furnizat "sustinere materiala unor persoane implicate in acte de terorism", relateaza NewsIn.

"In momentul in care informatiile clasate 'secret de aparare' au fost dezvaluite, Abu Jihad era in serrviciu in Orientul Mijlociu, la bordul USS Benfold", potrivit Departamentului Justitiei.

Printre probele prezentate se numara un schimb de e-mailuri in care acuzatul il elogia pe Osama ben Laden.

Cu cateva luni inainte, la 12 octombrie 2000, un atentat al-Qaida impotriva USS Cole, in Yemen, s-a soldat cu moartea a 17 americani


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.