Liderul american Barack Obama a avertizat europenii ca nu trebuie sa se astepte ca Statele Unite sa duca singure greul luptei impotriva terorismului.
La o saptamana dupa ce a prezentat noua strategie americana pentru Afganistan si cu cateva ore inainte de summitul NATO, axat pe acest dosar, Obama le-a cerut europenilor sa fie mai prezenti in prima linie.
Aceasta strategie "va avea o componenta militara, iar Europa nu trebuie sa se astepte ca SUA sa poarte singure aceasta povara", a subliniat Obama, la Strasbourg, potrivit AFP.

"Este o problema comuna si necesita un efort comun", a adaugat el, vorbind despre lupta impotriva talibanilor si al-Qaida, arata NewsIn.

Europa este mai vulnerabila la un atac din partea al-Qaida decat Statele Unite, pentru ca, geografic, este mai aproape de regiunile in care opereaza reteaua, a declarat anterior presedintele american Barack Obama.

"Este mai probabil ca al-Qaida sa comita in Europa atacuri teroriste grave, decat in Statele Unite, din cauza proximitatii",
a spus el.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.