Circa 500 de pacifisti si militanti de extrema-stanga din 21 de tari au inceput vineri, intr-o suburbie a orasului Strasbourg, un "contra-summit", pentru a cere sfarsitul unei Aliante "in criza", relateaza AFP.
"Mult mai multi doreau sa vina, dar au fost blocati in ambuteiajele" provocate de restrictiile de circulatie, a spus Arielle Denis, membra a coordonarii franceze anti-NATO. "Trebuie sa punem capat NATO ca forta mondiala de interventie militara", a spus jurnalista americana Phyllis Bennis, de la Institute for Policy Studies.

"Am avut mari sperante odata cu alegerea presedintelui american, Barack Obama, dar in chestiunea unei retrageri din Afganistan a dezamagit", a subliniat Bennis, venita la Strasbourg pentru a le spune tarilor din Alianta "sa sisteze interventiile militare, sa opreasca ocuparea tarilor altora".

"Trebuie sa se demonstreze ca este posibila si o alta logica decat cea a razboiului", a spus Lysianne Rolet, din ATTAC Franta."De la sfarsitul Razboiului Rece, NATO este intr-o criza profunda, iar obiectivul nostru este relansarea dezbaterii privitoare la finalul NATO", a declarat Reiner Braun, din coordonarea internationala anti-NATO.

Comndamnand violentele ce au marcat joi o prima manifestatie anti-NATO, Braun a declarat ca violentele au fost comise de doar o mica parte dintre cei 3.000 de ocupanti ai "satului anti-NATO" de la marginea orasului Strasbourg.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.