Trei sute de persoane au fost arestate si 105 au fost plasate in arest preventiv dupa ciocnirile care au avut loc joi, la Strasbourg, intre fortele de ordine si manifestantii care protestau fata de summitul NATO, a anuntat vineri politia citata de AFP.
Potrivit NewsIn, persoanele plasate in arest preventiv sunt cercetate pentru posesie de arme si violenta armata. Politia a precizat ca o parte dintre manifestantii care au luat parte la ciocnirile de joi erau inarmati cu bate de lemn si au provocat pagube mobilierului urban. La locul incidentelor, refugiile din 10 statii de autobuz au fost distruse, iar mai multe pubele incendiate.

Potrivit politiei, manifestantii erau in numar de 500 pana la 600, in schimb organizatorii au anuntat ca acestia erau 2.000. Manifestantii veniti din veniti din "satul" anti-NATO situat in sudul Strasbourgului au fost opriti de un "enorm dispozitiv de politie ultrainarmat", care i-a impiedicat sa ajunga in centrul orasului, au anuntat organizatorii intr-un comunicat.

Strasbourgul va gazdui, alaturi de orasele germane Kehl si Baden-Baden, vineri si sambata 28 de sefi de stat si de guvern ce participa la summitul NATO care marcheaza 60 de ani de la infiintarea Aliantei Nord-Atlantice.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.