Doi politisti au fost raniti cu gloante de un grup de necunoscuti intr-un cartier din Atena in noaptea de joi spre vineri, in timp ce controlau un motociclist, a anuntat o sursa din politie, transmite AFP.
Unul dintre politisti a fost internat in stare grava, in urma unei rani la cap, si a fost operat, iar celalalt, care se afla de asemenea in spital, este in afara oricarui pericol, potrivit NewsIn.

Politistii au fost atacati in cartierul Kipseli din nordul capitalei in timp ce controlau motociclistul. Necunoscutii au tras atunci mai multe focuri de arma asupra lor. Atacatorii le-au luat apoi armele si telefoanele mobile politistilor si au fugit.

Numarul actelor de violenta si al atentatelor a crescut la Atena si Salonic dupa ce un adolescent de 15 ani a fost impuscat mortal in decembrie 2008 de un politist, in cartierul Exarchia din centrul capitalei. Moartea sa a dus la un val de violentele urbane.

O sursa din politie, citata de Reuters, a declarat sub acoperirea anonimatului ca nu este clar daca atacul a fost motivat politic.

In luna ianuarie, mai multe persoane inarmate au impuscat si ranit grav un paznic de la Ministerul Culturii din centrul Atenei, iar atacul a fost revendicat de Lupta Revolutionara, organizatie militanta greaca de gherila, si-a asumat responsabilitatea. In plus, o bomba a explodat luna trecuta in fata cladirii unei agentii guvernamentale care se afla in apropiere de sediul general al politiei din capitala.

Guvernul conservator grec, care are doar un mandat in plus fata de opozitie in Parlament, a cerut ajutorul politiei britanice pentru a investiga valul de atacuri asupra politiei, bancilor si a companiilor.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.