Un copil israelian in varsta de 13 ani a fost ucis si un altul a fost ranit joi, de un palestinian inarmat cu o secure, intr-o colonie din Cisiordania ocupata, la o zi de la intrarea in functie a guvernului israelian al lui Benjamin Netanyahu, relateaza AFP.
Palestinianul, inarmat cu o secure, a atacat copiii in colonia Bat Ein, una dintre cele mai radicale din Cisiordania.

Un copil de 13 ani, Shlomo Nativ, a fost ucis si un altul, in varsta de 7 ani, a fost ranit, potrivit unor surse medicale. Copilul ranit este fiul lui Ofer Gamliel, care ispaseste 15 ani de inchisoare pentru participarea la o tentativa de atentat impotriva unei scoli palestiniene in 2002, potrivit presei.

Agresorul a reusit sa fuga si armata a inceput catutarile. O restrictie de circulatie a fost decisa in localitatile palestiniene invecinate, unde soldatii perchezitioneaza locuintele, relateaza NewsIn.

Acesta este primul atac antiisraelian de la intrarea in functie, miercuri, a Cabinetului Netanyahu, care pledeaza pentru o politica mai dura fata de palestinieni. "Noul guvern israelian va avea o politica de toleranta zero fata de acest gen de atacuri teroriste. Guvernul palestuinian trebuie si el, prin acte si declaratii, sa adopte aceeasi politica, pentru a-si arata atasamentul fata de pace si reconciliere", a spus Marc Regev, purtatorul de cuvant al presedintiei Consiliului din Ierusalim.

Atacul a fost revendicat, intr-un comunicat, de miscarea palestiniana Jihadul islamic si de "grupul lui Imad Moughnieh`, liderul militar al Hezbollahului, ucis in februiarie 2008 la Damasc, asasinat imputat Israelului. Ei au spus ca atacul a fost "o riposta la crimele israeliene". Insa, ulterior, intr-un alt comunicat, Jihadul islamic a negat orice implicare in atac, pe care insa l-a salutat.

"Ma aflam in birourile administrative ale coloniei, cand l-am vazut pe palestinianul inarmat cu o secure ca fugea spre mine. Am reusit sa-i opresc mana, ne-am batut si am cazut la pamint, dar el a reusit sa fuga", a povestit un localnic.

Un deputat de extrema-dreapta, Michael Ben Ari, a imputat responsabilitatea pentru atac ministrului israelian al apararii, laburistul Ehuid Barak, pentru ca acesta a ordonat recent ridicarea unor baraje militare in regiunea Bethleem.

"Am avertizat ca extinderea barajelor va duce la o catastrofa, iar Barak este vinovat pentru ceea ce s-a intimplat", a subliniat el.

"Noul guvern nu va tolera terorismul si va actiona impotriva lui, tot mai dur", a spus deputatul David Rotem, din partidul de extrema-dreapta Israel Beiteinu.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.