Liderii G20 au inceput astazi la Londra, in jurul orei locale 10.35 (12.35 ora Romaniei), lucrarile summitului consacrat metodelor de lupta impotriva crizei care afecteaza economia mondiala si reformarii sistemului financiar international.

Sedinta a fost dechisa oficial de premierul britanic Gordon Brown, gazda summitului. Reuniti de miercuri in capitala britanica, liderii G20, din care fac parte tarile bogate si cele emergente, care reprezinta peste 80% din economia mondiala, vor discuta in special problemele legate de reglementarea pietelor financiare si masurile de relansare economica, noteaza NewsIn.

Liderii mondiali vor trebui sa treaca peste disonantele de opinie pentru a asigura posibilitatea de-a lupta cu cea mai mare criza economica prin care trece omenirea din anii ’30 incoace.

Adevarata batalie urmeaza sa se dea insa pe tema gradului de severitate la care trebuie sa ajunga reglementarea domeniului financiar, masura ceruta insistent mai ales de presedintele francez Nicolas Sarkozy, care nu s-a dat in laturi de la a ameninta cu parasirea lucrarilor daca nu-l multumesc rezultatele.

Chiar daca actorii principali par sa fie SUA - care conduc de altfel lucrarile - Marea Britanie, Franta si Germania, specialistii se asteapta ca statele cu economii emergente sa aiba un cuvant greu de spus. Se asteapta amendamente mai ales din partea Chinei si Braziliei, dupa cum explica Cotidianul.

Intalnirea marilor puteri economice are loc insa , pe fondul unei serii de manifestatii antiglobalizare, care au avut loc in centrul Londrei ieri, in jurul cladirii unde are loc summitul.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.