Secretarul general al ONU Ban Ki-moon a avertizat joi ca daca nu va fi stopata, criza economica mondiala va antrena tulburari sociale, guverne slabite si o catastrofa umanitara.

"Ceea ce a inceput printr-o criza financiara s-a transformat intr-o criza economica mondiala", a scris secretarul general al ONU in cotidianul britanic The Guardian, potrivit NewsIn. "Daca nu va exista o relansare mondiala, riscam o catastrofa in dezvoltarea umana", a precizat Ban Ki-Moon.

"Ma tem ca va fi si mai rau - o criza politica la scara larga definita prin instabilitate sociala din ce in ce mai puternica, prin slabirea guvernelor si prin populatii furioase, care si-au pierdut increderea in liderii si in viitorul lor", a adaugat el.

Ban Ki-Moon subliniaza ca aceasta criza economica mondiala a afectat mai puternic tarile sarace, unde totul se destrama cu "o viteza alarmanta".

Ban Ki-Moon a cerut o "relansare bugetara mondiala adevarata" si a precizat ca statele in curs de dezvoltare vor avea nevoie de 1.000 de miliarde de dolari in 2009 si 2010. "Exista o linie ingusta intre bancile falimentare si statele falimentare si o trecem pe riscul nostru", a subliniat Ban Ki-Moon.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.