Albania si Croatia au devenit ieri membre NATO, la Washington, in cursul unei ceremonii la care au participat ambasadorii celor doua tari, relateaza AFP.

Ambasadorul Albaniei, Aleksander Sallabanda, si al Croatiei, Kolinda Grabar-Kitarovic, si-au reprezentat tarile in cursul ceremoniei. Aceasta a fost organizata de secretarul de stat adjunct american James Steinberg.

Slovenia a depus luni la Departamentul de Stat instrumentul de ratificare ce permite aderarea Croatiei, si a facut acelasi lucru la 3 martie in privinta Albaniei.

"Depunerea instrumentului de ratificare de catre Slovenia completeaza procesul individual de ratificare de catre cei 26 din NATO, necesar primirii Albaniei si Croatiei in organizatie," a spus luni Departamentul de Stat, potrivit NewsIn.

Dupa ratificarea aderarii Croatiei de catre Grecia, in februarie, Slovenia era ultima dintre cele 26 membre NATO a carei aprobare era asteptata.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.