Presedintele Venezuelei, Hugo Chavez, a acuzat miercuri noul guvern israelian de genocid si l-a calificat drept asasin, facand referire la ofensiva recenta din Fasia Gaza, transmite AFP.

"Poporul israelian nu merita acest Guvern (care comite - n.red.) genocid, (acest Guvern - n.red.) asasin", a declarat Chavez pe postul de televiziune din Qatar, al-Jazira, potrivit NewsIn.

Presedintele a raspuns la intrebarile unui telespectator, care spunea ca este purtatorul de cuvant al organizatiei palestiniene Hamas din Damasc si care i-a multumit pentru solidaritatea sa din timpul conflictului care a provocat moartea a peste 1.300 de palestinieni in perioada 27 decembrie-18 ianaurie.

"Am rupt relatiile cu Israelul si nu intentionam sa le reluam, cu atat mai putin acum", a adaugat Chavez, in contextul in care un nou guvern de dreapta condus de Benjamin Netanyahu a preluat astazi puterea in Israel.

Venezuela a intrerupt relatiile diplomatice cu Israelul la 15 ianuarie, pentru a protesta fata de ofensiva din Fasia Gaza.

Chavez a participat marti la Doha la cel de-al doilea summit America de Sud-tarile arabe.
Nu este prima oara cand liderul stangii radicale din America Latina si inamicul Statelor Unite critica guvernul israelian in acesti termeni.

La 5 ianuarie, in timpul conflictului din Gaza, el a calificat Israel drept "asasin" si l-a acuzat ca a comis un genocid. Ofensiva asupra Fasiei Gaza a fost efectuata in timpul guvernului lui Ehud Olmert.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.