Un jurnalist de opozitie din Himki, o suburbie a Moscovei, a murit dupa ce a fost batut in cursul noptii de sambata spre duminica. Stirea a fost confirmata de catre redactorul-sef al publicatiei unde lucra victima si un inalt oficial rus.

Politia si comisia insarcinata cu ancheta au afirmat insa ca jurnalistul a murit dupa o supradoza de medicamente.

Serghei Protazanov "a fost atacat, a mers la spital, a fost trimis acasa si a murit", a declarat Oleg Mitvol numarul doi din serviciul rus pentru controlul mediului.

Orasul Himki se afla in centrul unui conflict intre autoritatile locale si ecologisti, privind soarta padurilor din zona. Decesul a survenit "luni noaptea, tarziu", a precizat Mitvol. "El pregatea un material despre neregulilele electorale din orasul Himki", a adaugat Mitvol.

"A fost lovit violent. Duminica a fost dus la spital si a fost trimis acasa dupa ce i s-a spus ca este bine", a declarat, la randul sau, redactorul-sef Anatoli Iurov. "A murit in ziua urmatoare, acasa", a adaugat el.

O sursa din comisia de ancheta, contactata de ITAR-TASS, a avansat insa, o alta ipoteza: "A murit in 30 martie. Presupunem ca decesul a fost provocat de otravirea cu medicamente, care se aflau in cantitate mare la domiciliul sau. Sotia sa a alertat serviciile de urgenta".

"Nu exista nicio dovada care sa sugereze ca moartea sa a fost premeditata. In 28 martie, el a fost dus la spital in stare de ebrietate, a fost examinat, dar nu a fost gasit niciun traumatism grav", a adaugat sursa.

In noiembrie, un alt jurnalist de opozitie din aceeasi regiune, Mihail Beketov, redactor la revista Himkinskaia Pravda, a fost agresat intr-o suburbie a capitalei ruse si internat cu un traumatism cranian si o fractura la picior.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.