Premierul italian Silvio Berlusconi a criticat aspru marti institutiile economice internationale si previziunile lor privitoare la criza, cerandu-le sa taca, in cursul conferintei de presa de la inchiderea summitului G8 social din Roma, transmite NewsIn.

Intrebat despre previziunile pesimiste ale acestor organisme, mai ales ale OCDE, Berlusconi a spus: "In primul rand, ele nu prevad nimic, in al doilea rand fac previziuni o zi din doua. Deci, taceti!".

Organizatia pentru Cooperare si Dezvoltare economica (OCDE) a spus ca se asetapta ca nivelul somajului sa se apropie de 10% pana la sfarsitul lui 2010 in zona OCDE. Marti, ea a anuntat ca PIB-ul Italiei va scadea cu 4,3% in 2009. OCDE si FMI au fost printre invitatii de la conferinta din Roma.

Berlusconi a criticat unele dintre previziuni, ce alimenteaza "un climat de teama". "Ar trebui sa insiste si sa faca totul pentru ca italienii sa nu-si schimbe stilul de viata", a subliniat el.

Luni, si ministrul muncii, Maurizio Sacconi, a criticat previziunile institutiilor internationale.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.