Intre 1.500 si 7.000 de persoane au manifestat impotriva presedintelui francez Nicolas Sarkozy la Chatellerault, unde s-au inregistrat ciocniri cu fortele de ordine, care au folosit gaze lacrimogene, relateaza AFP.

Manifestantii, printre care salariati ai companiei Heuliez, un nume mare in industria auto din tara, amenintat cu intrarea in incetare de plati, au mers pana la o sala de expozitii, unde Sarkozy urma sa explice masurile guvernului in fata crizei economice.

Blocati in fata salii de expozitii de catre sute de politisti, unii dintre manifestanti au inceput sa arunce cu oua asupra fortelor de ordine, care au ripostat cu grenade lacrimogene. Alte incidente au izbucnit cand s-a incercat dispersarea manifestantilor, informeaza NewsIn.

Circa 60 de salariati ai Heuliez au venit din vestul tarii. Circa 200 de manifestanti s-au alaturat protestatarilor, purtand siluete negre din carton, pe care scria "Ingropati de Bling-Bling", aluzie la reforma universitara dorita de Sarkozy, acuzat de critici ca are un gust nemasurat pentru lux.

"Niciun ales al opozitiei nu a fost invitat la masa rotunda. De fapt, a fost o masa patrata, rezervata prietenilor lui Sarkozy", a spus vicepresedintele comunist al Consiliului regional, Paul Fromenteil.

In conditiile nemultumirii tot mai mari si cresterii numarului somerilor, Sarkozy a decis sa explice planul de relansare de 26 miliarde de euro, anuntat in decembrie.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.