Clasa politica nord-irlandeza a acuzat marti republicanii disidenti, care se opun procesului de pace din regiune, ca sunt responsabili pentru o serie de alarme false cu bomba si pentru mai multe furturi de masini, care au provocat luni seara panica la Belfast, relateaza AFP.

Mai multe autovehicule au fost gasite luni seara abandonate, unele incendiate, la Belfast si in restul provinciei britanice. Au fost inregistrate si numeroase furturi auto, informeaza NewsIn.

Mai multe sectii de politie au fost inchise temporar, iar un hotel din apropiere de cladirea parlamentului din Stormont a fost evacuat, din cauza unor alarme cu bomba, Potrivit BBC, 350 de elevi ai unei scoli primare din Belfast au fost trimisi acasa, dupa ce in apropierea cladirii a fost descoperit un pachet suspect.

"Teroristii care sunt responsabili pentru aceasta serie de alarme cu bomba si pentru furturi de masini reprezinta tot ceea ce este mai demn de dispret si nu au niciun fel de sustinere din partea comunitatii", a declarat premierul nord-irlandez, protestantul Peter Robinson.

"In ultimele saptamani, Irlanda (de Nord - n.red.) a transmis acestor criminali un mesaj clar. Nu ne vom lasa atrasi spre crime si dezordine"; a adaugat el.

Si principalul partid catolic nord-irlandez, Sinn Fein, care conduce provincia impreuna cu protestantii, a denuntat aceste violente imputate republicanilor disidenti.

Doua grupari republicane disisente au revendicat uciderea a doi soldati britanici si a unui polisist nord-irlandez in 7 si 9 martie, ceea ce a generat teama unei eventuale reizbucniri a conflictul incheiat in 1998.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.