Premierul Emil Boc a anuntat marti ca a decis sa-i solicite ministrului Afacerilor Externe, Cristian Diaconescu, rechemarea consulului Romaniei la Milano, Tiberiu Dinu, pentru depasirea atributiilor de serviciu.

"Am decis sa-i solicit ministrului de Externe rechemarea de la post a consulului de la Milano pentru depasirea atributiilor de serviciu", a declarat Boc, potrivit NewsIn.

Dinu a discutat luni aproximativ o ora, la sediul Guvernului, cu premierul Emil Boc si cu ministrul Afacerilor Externe, Cristian Diaconescu. Premierul i-a solicitat vineri ministrului de Externe sa-l convoace la o intalnire la Palatul Victoria pe consul pentru a clarifica situatia privind desfasuratorul telefonic invocat in cadrul anchetei de la DGIPI. Numele consulului Romaniei la Milano, Tiberiu Dinu, apare mentionat in dosarul legat de fostul sef de la DGIPI, Cornel Serban.

DNA ii ancheteza pe fostul sef al DGIPI, Cornel Serban, si pe omul de afaceri Gabriel Popoviciu pentru abuz in serviciu, respectiv pentru trafic de influenta. In motivarea Curtii de Apel Bucuresti se arata ca, din actele premergatoare efectuate de procurori, a rezultat ca Serban, in perioada 27 decembrie 2008-12 ianuarie 2009, a pus la dispozitia lui Dinu, la solicitarea acestuia, lista detaliata a convorbirilor telefonice efectuate de la un post telefonic, permitand accesul acestuia la informatii ce nu sunt destinate publicitatii. Prin obtinerea acestor informatii se urmarea inlaturarea unuia dintre angajatii consulatului, se arata in motivare.

De asemenea, la solicitarea aceluiasi consul, Cornel Serban ar fi facut demersuri pentru identificarea titularului/utilizatorului unui alt post telefonic. Datele s-ar fi referit la mesaje de amenintare primite de un membru al familiei, respectiv de ministrul Sanatatii, Ion Bazac, care este cumnatul lui Dinu.

In schimbul permiterii accesului la informatiile despre aceste telefoane, Cornel Serban ar fi primit promisiuni si ar fi beneficiat de sprijinul lui Dinu, prin intermediul relatiilor acestuia, pentru promovarea in functia de director adjunct al DGIPI.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.