Presedintele afgan Hamid Karzai a afirmat sambata ca noua strategie americana in regiune corespunde exact cerintelor afganilor, relateaza newsIn
"Revizuirea strategiei corespunde exact cu ceea ce si-a dorit poporul afgan si cu ceea ce am cerut. Deci o sustinem in totalitate", a declarat liderul afgan intr-o conferinta de presa. "Apreciem in special intentia de a consolida institutiile civile si militare afgane. Confirmam fara rezerve dorinta noastra de a lupta impotriva coruptiei", a adaugat el. "Este chiar mai bine decat speram", a subliniat Karzai.
Presedintele american Barack Obama a anuntat vineri o crestere a angajamentului militar si civil din Afganistan, in cadrul unei noi strategii destinata sa invinga reteaua terorista al-Qaida.

Obama a anuntat trimiterea de intariri civile, pentru a ajuta la dezvoltarea economica si politica din Afganistan. De asemenea, in Afganistan vor fi trimisi 4.000 de soldati americani suplimentari pentru a forma fortele de securitate afgane. Presedintele american anuntase deja luna trecutadesfasurarea a 17.000 de soldati in plus.
Violentele insurgentilor afgani, in special ale talibanilor indepartati de la putere la sfarsitul anului 2001 de o coalitie condusa de Statele Unite, s-au intensificat in ultimii doi ani, in pofida prezentei a 75.000 de soldati straini.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.