Presa ungara de vineri scrie ca propunerea MSZP (Partidul Socialist Ungar) pentru functia de premier, la care a anuntat ca renunta Gyurcsany Ferenc, este Takcs Jnos, care are cetatenie dubla: ungara si romana.

Ziarul Magyar Nemzet scrie, in editia online, ca Takács s-a nascut la Sibiu in 1960 si a absolvit la Universitatea Babes-Bolyai (UBB) Cluj-Napoca, profil economic, iar tatal sau, Takács Lajos a fost ultimul rector al Universitatii Bolyai, inainte ca aceasta sa se uneasca cu Univesitatea Babes pentru a forma UBB.
Ziarul scrie ca Takács vorbeste bine, pe langa limba maghiara, si romana, franceza si germana.

Potrivit site-ului de stiri index.hu Takács s-a mutat in Ungaria in 1990, iar acum conduce firma Electrolux Lehel si este si conducatorul holdingului firmei pe zona Europei Centrale si de Est, insa in cariera sa a lucrat si la IBM, transmite corespondentul NewsIn.

Magyar Nemzet mai citeaza MTI, sustinand ca Gyurcsany Ferenc l-a mai rugat, in 2006, pe economistul Takács János sa fie ministru, insa acesta a refuzat, motivand aspecte ce tin de viata personala.

Index.hu mai scrie ca SZDSZ (Alianta Democratilor Liberi) a respins, vineri, oficial, candidatura lui Takacs, si il propun pe economistul Bokros Lajos pentru functia de premier, potrivit MTI.

Cele doua partide vor fi nevoite sa ajunga la un consens, potrivit presei ungare, pentru ca MSZP are nevoie de voturile liberalilor pentru a-l putea schimba pe Gyurcsany cu o motiune de cenzura constructiva.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.