Cinci mii de persoane, majoritatea in varsta, au manifestat vineri la Kiev, pentru a cere demisia demisia presedintelui si premierului ucrainean, pe fondul crizei economice, relateaza AFP.

"Presedintele si guvernul trebuie sa demisioneze", a declarat Ianukovici in fata manifestantilor reuniti in centrul Kievului. Sustinatorii opozitiei, dintre care multe persoane in varsta, au fluturat drapele albastre ale formatiunii proruse si au scandat "Stop crizei, afara puterea".

Ianukovici, liderul Partidului Regiunilor, cel mai bine reprezentat in Parlamentul ucrainean, a criticat deteriorarea situatiei economice a Ucrainei si cresterea ratei somajului, pentru care acuza liderii tarii, transmite NewsIn.

Fostul premier a fost pe punctul sa devina presedinte in 2004, dar alegerile au fost anulate, pe fondul unei revolte populare - Revolutia Portocalie - care l-a adus la putere de actualul sef al statului.

"Din aceasta piata, au inselat in 2004 o jumatate de tara", a spus el, referindu-se la presedintele Iuscenko si la premierul Iulia Timosenko, aliati in Revolutia Portocalie, dar care au in prezent relatii dificile.

"Au facut contrariul fata de ce au promis", a adaugat el in piata din centrul Kievului.

Urmatorul scrutin prezidential din Ucraina urmeaza sa aiba loc in ianuarie 2010, iar Ianukovici este considerat unul dintre candidatii cu cele mai mari sanse de victorie, alaturi de Timosenko si de fostul presedinte al Parlamentului Arseni Iateniuk.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.