Organizatia separatista basca ETA continua sa organizeze atentate in Spania, in pofida incercarilor aproape disperate ale autoritatilor de la Adrid de a o dezarma.

Cea mai recenta explozie s-a produs, ieri la pranz, la 300 de metri de terminalul aeroportului din Zaragoza, oras aflat la 300 de kilometri nord-est de Madrid, dar nu s-a soldat cu victime.

AVERTISMENT

Deflagratia s-a produs la scurt timp dupa ce o persoana care a pretins ca face parte din ETA a telefonat la redactia ziarului basc Gara, publicatie folosita in general de catre organizatia terorista pentru a anunta atentatele. Interlocutorul a avertizat ca un tir de mortiera va fi lansat impotriva instalatiilor aeroportului. Unele publicatii spaniole au anuntat ca ar fi fost vorba despre explozia a doua grenade, insa in prima faza nu se stia cu certitudine despre ce a fost vorba. Cel mai important insa, potrivit serviciului de presa al Societatii spaniole pentru Aeroporturi si Navigatie Aeriana, este faptul ca "se aflau putine persoane in terminalul Zaragoza, care a fost evacuat preventiv inainte de producerea exploziei".


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.