Luarea de ostatici din randul conducerii este una dintre metodele folosite de muncitorii din Hexagon pentru a-si impune punctul de vedere, dar „trendul“ s-ar putea extinde si in alte tari.

Directorul companiei 3M din Pithiviers, Luc Rousselet, a fost eliberat joi, dupa ce a fost luat ostatic marti de catre angajati. Muncitorii au recurs la aceasta masura extrema dupa ce Rousselet a anuntat ca vor fi concediati 110 angajati, iar negocierile nu au dus la nici un rezultat. Sechestrarea nu a surprins insa pe nimeni, fiind o practica obisnuita in Franta.

Simtind tensiunea din randul angajatilor 3M, companie producatoare de medicamente, Luc Rousselet a preferat marti sa stea in biroul sau, pentru a preveni o eventuala escaladare a situatiei. Suparati ca nu mai sunt bagati in seama, mai multi salariati au decis sa nu-l mai lase pe Rousselet sa iasa din birou.

Televiziunile franceze au prezentat imagini cu directorul 3M, care lucra la computer, vorbea la telefon si manca. In tot acest timp, mai multi angajati stateau in fata biroului si jucau carti sau citeau ziarele. Atat Rousselet cat si “paznicii sai” au dormit iepureste, supraveghindu- se reciproc. In afara sediului companiei, atmosfera a fost ceva mai tensionata. Angajatii au ars mai multe cauciucuri si au organizat marsuri, in semn de protest fata de disponibilizari masive si de instabilitatea economica.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.