Pe de alta parte, ieri au fost descoperite in vestul Irakului, langa orasul Ramadi, cadavrele a 16 oameni, care pareau sa fi fost executati, relateaza Reuters. Recenta descoperirea a venit sa intareasca temerile oficialitatilor referitoare la posibila izbucnire a unui razboi civil in Irak, relateaza Reuters. Politia irakiana a precizat ca 22 de soldati irakieni, majoritatea siiti din sudul Irakului, au fost rapiti la inceputul saptamanii, dupa ce au parasit baza din orasul Qaim, de langa frontiera cu Siria.

Victimele descoperite ieri in doua locatii de langa Qaim erau in haine civile si nu se stia daca erau soldatii disparuti. Cele mai multe cadavre erau legate la ochi si aveau mainile legate la spate. Doua corpuri erau decapitate.

Gruparea Al Qaeda din Irak a anuntat, joi, ca detine 36 de soldati irakieni ? nu 22 asa cum a anuntat politia ? si a cerut guvernului de la Bagdad sa elibereze toate femeile din inchisorile irakiene in urmatoarele 24 de ore. Potrivit unui comunicat publicat de Al Qaeda pe Internet, cei 36 de prizonieri sunt anchetati pentru crime comise impotriva sunitilor.