Nicolae Romulus Mailat, romanul condamnat in Italia in luna octombrie la 29 de ani de detentie pentru violarea si uciderea Giovannei Reggiani, in 30 octombrie 2007, ar putea fi pus sub acuzare si pentru calomnie, relateaza La Repubblica.

Procurorul a cerut judecarea romanului pentru acest cap de acuzare, pentru ca Mailat a declarat ca Vasile Neamtu, fiul principalei martore a acuzarii, Emilia Neamtu, a fost vinovat pentru violarea si uciderea lui Reggiani, desi stia ca nu este adevarat, informeaza NewsIn.

Emilia Neamtu a fost cea care a alertat politia si cea care l-a identificat pe Mailat drept autorul crimei.
Un judecator se va pronunta asupra acestei cereri in 28 aprilie.

Cazul Mailat a generat o polemica de amploare in Peninsula privind siguranta si imigratia. Incidentul a dus la tensionarea relatiilor romano-italiene si a facut ca lupta impotriva criminalitatii sa devina principala tema a campaniei electorale de anul trecut din Italia. Partidul lui Berlusconi a castigat alegerile promitand ca va reduce criminalitatea si a recurs in acest scop la ajutorul armatei. Guvernul sau a propus noi legi impotriva imigrantilor, invinovatiti de unii italieni, inclusiv de aliatii lui Berlusconi, pentru valul de crime violente.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.