Iranul si NATO au avut saptamana trecuta primul contact din ultimii aproape 30 de ani, dupa o intalnire dintre un diplomat al si un reprezentant al lui Jaap de Hoop Scheffer, au anuntat joi oficiali al Aliantei

Un "ambasador iranian a vizitat saptamana trecuta sediul de la Bruxelles al NATO, pentru prima data dupa caderea regimului sahului" si instaurarea republicii islamice, in decembrie 1989, relateaza NewsIn, citand AFP.

Un oficial al Aliantei a precizat ca "iranienii s-au interesat de o posibila cooperare privind Afganistanul", in conditiile in care Teheranul are de suferit din cauza afluxului de refugiati afgani si de pe urma activitatilor retelelor afgane de traficanti de droguri.

Un alt oficial NATO a calificat aceste contacte drept "de explorare", fara sa precizeze daca au vreo legatura cu conferinta internationala pentru Afganistan organizata in 31 martie la Haga, sub egida ONU. Iranul va trimite pentru prima data un reprezentant la o astfel de conferinta.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.