Doi cetateni romani, consultanti in campania electorala a Partidului Liberal Democrat din Republica Moldova, au fost arestati in urma cu doua zile, interogati cu pistolul pe masa, dupa care au fost expulzati de autoritatile de la Chisinau pe motiv ca au deranjat vecinii din imobilul in care erau cazati.
Luni seara, iesenii Radu Popescu, strateg de campanie electorala, si Razvan Cazacu, specialist IT pentru propaganda electorala, au fost ridicati de pe strada de autoritatile de la Chisinau. "Eram la Chisinau de cateva zile si pregateam campania electorala a Partidului Liberal Democrat. Aveam un apartament inchiriat in Chisinau, dar ajungeam foarte tarziu acolo, pentru ca lucram foarte mult la sediul de campanie", a declarat ieri, intr-o conferinta de presa organizata la Iasi, Radu Popescu. Cei doi consultanti au fost opriti pe strada, potrivit spuselor lor, imediat dupa ce au iesit dintr-un magazin de la intersectia strazilor stefan cel Mare si Petru Movila din Chisinau. "Erau sase barbati foarte solizi, imbracati in civil, care nu s-au recomandat. Ne-au inconjurat si ne-au cerut actele la control. Unul dintre ei mi-a fluturat o legitimatie scrisa in ruseste. Ne-au dus la comisariat dupa ce ne-au oprit actele de identitate", a povestit Popescu.

La Comisariatul Politiei din Chisinau, iesenii au fost interogati cateva ore, timp in care, conform spuselor lor, unul dintre ofiteri si-a scos pistolul pe masa. "Cred ca pentru a fi mai convingator. Am solicitat dreptul de a da un telefon la Ambasada Romaniei. Tot timpul ne-au spus ca «mai tarziu» si nu ne-au lasat sa sunam nicaieri. Cand am intrebat de ce suntem acolo, ni s-a spus ca am deranjat vecinii si sunt mai multe plangeri impotriva noastra. Am spus ca noi nu ajungeam decat foarte tarziu acasa si extrem de obositi, dar nu ne-a ascultat nimeni. Ne-au bagat apoi intr-o camera cu gratii. Nu am avut dreptul nici macar la un pahar cu apa sau la mancare, chiar daca noi am solicitat asta. Nici la toaleta nu am putut sa ne ducem. Ne-au scos dimineata si ne-au dus la tribunal", a spus Razvan Cazacu. Potrivit celor doi ieseni, Judecatoria Buiucani a incropit un proces in care nu s-au folosit nici probe cu martori, nici probe cu inscrisuri. Cei doi romani au fost condamnati de judecatori initial la un an de arest administrativ.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.