Vaticanul dezaproba filmul "Ingeri si demoni", ecranizat dupa un roman scris de Dan Brown, si va cere catolicilor sa boicoteze productia, potrivit presei italiene.

Cotidianul italian La Stampa a relatat ca Vaticanul va cere in curand catolicilor sa boicoteze filmul. In acelasi articol, arhiepiscopul Velasio De Paolis sustine insa ca boicotarea filmului ar putea avea un efect de bumerang, aducand filmului mai multa publicitate, scrie NewsIn.

"Ingeri si demoni" este continuarea filmului de succes "Codul lui Da Vinci", adaptat de asemenea dupa un roman al lui Dan Brown. In "Ingeri si demoni", Tom Hanks revine in rolul profesorului de la Harvard, Robert Langdon, care este trimis intr-o misiune de salvare a Vaticanului.

Vara trecuta, Vaticanul a interzis producatorilor filmului accesul in cetatea Sfantului Scaun si in toate bisericile din Roma. Astfel, o scena cheie a filmului, care trebuia sa fie filmata in biserica Santa Maria della Vittoria, a fost filmata intr-un studio.

Referitor la interzicerea accesului producatorilor filmului in cetatea Sfantului Scaun, purtatorul de cuvant al Vaticanului, preotul Marco Fibbi, a declarat ca de obicei, pentru luarea unor astfel de decizii, mai intai este citit scenariul filmului, insa de data aceasta nu a fost nevoie, deoarece doar numele Dan Brown a fost de ajuns.

Biserica Catolica a fost deranjata de "Codul lui Da Vinci", care sugereaza ca Iisus s-ar fi casatorit in secret cu Maria Magdalena. Cu toate aceastea, dezaprobarea Bisericii a avut un efect infim asupra succesului filmului, incasarile acestuia ajungand 757 milioane de dolari la nivel mondial.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.