Premierul israelian desemnat, Benjamin Netanyahu, si liderul Partidului Muncitorilor, Ehud Barak, au incheiat marti un acord de coalitie, care trebuie prezentat spre aprobare congresului formatiunii de centru-stanga, in cursul zilei de marti, relateaza AFP.

Potrivit acordului, partidul Likud al lui Netanyahu a promis continuarea negocierilor de pace cu palestinienii si respectarea acordurilor semnate cu ei in trecut, potrivit postului de radio national, citat de NewsIn.

Acordul dintre cei doi mai prevede ca Israelul sa continue actiunile impotriva constructiilor ilegale si colonizarii salbatice din Cisiordania.

Intelegerea trebuie prezentata marti spre aprobare in congresul partidului Muncii, intr-o reuniune ce se anunta furtunoasa, din cauza opozitiei a cel putin sapte dintre cei 13 alesi fata de orice alianta cu un guvern Netanyahu.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.