Presedintele George W. Bush a declarat ca este pregatit sa analizeze posibilitatea unor alternative la centrul de detentie de la Guantanamo, insa a reiterat ca detinutii sunt supusi unui tratament corect.
Intrebat direct daca baza americana ar trebui inchisa, liderul de la Casa Alba a raspuns: "Analizam toate alternativele in efortul de a atinge principalul obiectiv, mai precis cel de a proteja America. Insa cu siguranta nu vrem sa eliberam elemente care ne-ar putea ataca ulterior".

Statele Unite au fost supuse criticilor internationale cu privire la presupusele abuzuri comise de militarii americani asupra detinutilor de la baza navala americana de la Guantanamo. In prezent, aproximativ 540 de prizonieri din 40 de tari sunt detinuti la Guantanamo. Controversele au fost realimentate recent de informatii referitoare la presupusa profanare a Coranului de catre anchetatorii de la Guantanamo, aminteste France Presse.


Despre autor:

Sursa: Realitatearomaneasca.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.