Saptesprezece persoane, printre care mai multi copii, au murit duminica in Statele Unite, in urma prabusirii unui avion in Butte, Montana. Luni, un avion al FedEx s-a prabusit pe aeroportul Narita, nici unul dintre cei doi piloti nereusind sa scape cu viata.
"Credem ca respectivii copii se duceau la schi", a spus un purtator de cuvantm Mike Fergus. Aparatul decolase din Orvilla, in California, si se ducea in Montana.

"Pilotii au reusit sa intoarca avionul spre Butte, in Montana, unde aparatul s-a prabusit la 150 de metri de pista de aterizare" a unui aeroport local, potrivit NewsIn.

Accidentul s-a produs chiar la sud de aeroportul Bert Mooney din Butte, a apus Fergus, care a precizat ca aparatul s-a prabusit intr-un cimitir.

Un martor ocular a spus ca ea si sotul ei au vazut cum avionul a cazut in cimitir. "Era prea tarziu. Nu se mai putea face nimic", a povestit cuplul, care s-a dus imediat la locul accidentului. "Totul ardea. Nu mai ramasese mare lucru din avion", a spus un alt martor ocular, precizand ca avionul a lasat facut crater de sase metri adancime.

Pe de alta parte, un avion al grupului american FedEx s-a prabusit luni dimineata pe aeroportul international Narita, din apropiere de Tokyo, din cauza rafalelor puternice de vant, iar ambii piloti au murit, potrivit presei nipone. Aparatul, un MD-11, asigura cursa 80 din Canton, in China, avand la bord doar un pilot si un copilot.

Pilotul, in varsta de 45 de ani, si copilotul, in varsta de 49 de ani, ambii americani, au fost scosi din cabina in stare critica, potrivit televiziunii NHK. Acesta este cel mai grav accident produs pe aeroportul Narita de la deschiderea sa, in 1978, a spus un purtator de cuvant.

Potrivit imaginilor difuzate de televiziuni, avionul a incercat sa aterizeze, dar trenul de aterizare din spate a lovit violent pista. Botul avionului a intrat in picaj si s-a prabusit, in timp ce aripa stanga a lovit solul. Avionul a luat foc si s-a rasturnat, alunecand pe pista.

Rafalele de vant erau de pana la 72 kilometri pe ora dimineata, in zona aeroportului. Accidentul a avut loc pe cea mai lunga dintre pistele aeroportului, imediat inchisa, ceea ce a obligat mai multe avioane sa-si schimbe traseul, aterizand pe alte aeroporturi.

Japan Airlines a spus ca a anulat 27 de curse, iar 6.690 de pasageri au fost aefctati de perturbarile provocate de accident. Compania rivala, ANA, a anuntat ca a anulat doua curse.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.