Rusia se opune deschiderii unei anchete intenationale asupra evenimentelor din Uzbekistan de luna trecuta care au dus la moartea unui numar nedeterminat de demonstranti antiguvernamentali.

Ministrul Apararii, Seghei Ivanov, aflat la Bruxelles la reuniunea Consiliului NATO-Rusia, a spus ca ancheta trebuie desfasurata de autoritatile uzbece. De asemenea, Ministrul Apararii al Rusiei a criticat intentia NATO de a-si extinde operatiunile in Marea Neagra.

Serghei Ivanov a conditionat retragerea munitiilor rusesti din Transnistria de rezolvarea politica a conflictului nistrean. Ministrul s-a facut ecoul liderilor separatisti de la Tiraspol care nu accepta retragerea munitiilor rusesti de pe teritoriul controlat de ei.

Contingentul militar rusesc stationat pe teritoriul Republicii Moldova se ridica la 1500 de militari. Trupele, armamentul si munitiile trebuiau evacuate de Federatia Rusa inca de la sfarsitul anului 2003, potrivit rezolutiei Organizatiei de Securitate si Cooperare din Europa din 1999 de la Istanbul.


Despre autor:

Sursa: Bbc.co.uk


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.