Doi tineri au murit la Luanda, intr-o busculada produsa in fata stadionului Coqueiros, unde Papa s-a intalnit sambata cu tinerii din Angola, a anuntat purtatorul de cuvant al Vaticanului, Federico Lombardi, citat de AFP.

"Nu avem detalii despre circumstantele dramei sau despre identitatea victimelor", a adaugat el. "Sfantul Parinte va evoca aceasta drama in cursul mesei pe care o va celebra duminica pe o esplanada vasta din Luanda", a precizat purtatorul de cuvant, potrivit NewsIn.

Agentia portugheza Lusa a anuntat la randul sau ca un baiat si o fata au murit; iar 18 persoane au fost ranite sambata la Luanda, intr-o busculada produsa la intrarea pe stadion. Cei doi erau deja morti cand au ajuns la spitalul Josina Machel, a declarat o sursa medicala citata de Lusa. Opt persoane ranite au fost internate, iar alte 10 au primit ingrijiri.

Potrivit subcomandamenlui general al Politiei Nationale, Paulo de Almeida, citat de agentie, incidentul a avut loc in jurul orei locale 12.00 (13.00 ora Romaniei), cand portile stadionului s-au deschis pentru zecile mii de angolezi care voiau sa il vada pe Papa.

Directia nationala de ancheta incearca sa elucideze circumstantele mortii celor doi tineri, a anuntat Lusa, fara a face alte precizari.

Aceasta reuniune cu miile de tineri de pe stadion a reprezentat un moment foarte important al celei de a doua zile a vizitei Papei in Angola.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.