Grupul care a rapit cinci britanici in Irak, in urma cu aproape doi ani a trimis ambasadei britanice de la Bagdad o inregistrare video in care apare unul dintre ei, a anuntat Ministerul britanic de Externe sambata, relateaza AFP.

"Confirm ca am primit o inregistrare aratand unul dintre ostaticii britanici rapiti in 2007", a declarat o purtatoare de cuvant a Ministerului de Externe, potrivit NewsIn. Inregistrarea nu a fost data publicitatii.

Purtatoarea de cuvant a refuzat sa ofere detalii, limitandu-se sa spuna ca inregistrarea este "un eveniment important". "Nu mai trebuie spus ca ne continuam eforturile pentru ca ostaticii sa fie eliberati", a adaugat ea.

Potrivit postului britanic de televiziune Channel 4, inregistrarea ar fi fost filmata in urma cu opt zile. In ea, ostaticul Peter Moore declara ca sunt tratati bine cu totii si cere Guvernului britanic sa obtina eliberarea lor.
Cei cinci barbati - un consultant privind noile tehnologii si cele patru garzi de corp ale sale - au fost rapiti de circa 40 de persoane imbracate in uniforme ale politiei Ministerului de Finante de la Bagdad, in 29 mai 2007.

Intr-o alta inregistrare video, din iulie 2008, rapitorii au afirmat ca cei cinci ostatici s-au sinucis, ceea ce nu a fost confirmat niciodata.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.