Reinarmarea Rusiei "la scara larga" se explica "mai degraba prin motivatiile de politica interna", a declarat ministrul german al apararii, Franz Josef Jung, intr-un interviu pentru cotidianul german Tagesspiegel, citat de AFP.

"Cred ca este un lucru inteligent reluarea deplina a dialogului cu Rusia si a Consiliului Nato-Rusia", a declarat Jung, subliniind interesele strategice comune ale Rusiei si ale statelor membre NATO in special in Afganistan si Iran.

"Trebuie sa facem eforturi in continuare pentru ca aceste interese sa duca la un parteneriat strategic", a adaugat ministrul, potrivit NewsIn. NATO "nu este impotriva nimanui", a dat asigurari el.

Presedintele rus Dmitri Medvedev a ordonat marti o reinarmare ampla a tarii sale incepand din 2011, pentru a face fata "tentativelor neincetate ale NATO" de a-si dezvolta infrastructura militara in apropierea Rusiei.

Seful diplomatiei europene, Javier Solana, a respins sambata cererea Rusiei pentru realizo noua arhitectura a securitatii euroatlantice, spunand ca o mai buna utilizare a Consiliului NATO-Rusia este suficienta pentru a raspunde ingrijorarilor Rusiei.

Reuniunile Consiliului NATO-Rusia, infiintat in 2002, au fost relansate dupa ce au fost intrerupte timp de sase luni, din cauza conflictului ruso-georgian, din august 2008.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.