Politia israeliana a afirmat ca a dejucat un atentat cu masina-capcana care ar fi urmat sa fie comis probabil de militanti palestinieni, in apropierea unui mall din Haifa, relateaza Reuters.

O explozie de mici dimensiuni, cauzata probabil de o detonare ratata, a atras atentia politiei asupra parcarii mallului din Haifa, in nordul tarii, sambata seara, a anuntat purtatorul de cuvant al politiei, Mickey Rosenfeld, citat de NewsIn.

Politia a gasit astfel o masina cu explozibil si a chemat genistii. "Este vorba despre o tentativa esuata de atentat terorist cu ajutorul a cateva kilograme de explozibili, dintre care o parte a explodat prematur, iar restul a fost neutralizat de politie. Ancheta este in curs pentru a vedea cum a ajuns masina in parcare si au fost lansate cercetari pentru a gasi suspectii", a spus Rosenfeld, citat de AFP.

Potrivit politiei, masina fusese furata unui cetatean din Ierusalim.

Presa israeliana citata de Reuters a anuntat ca o factiune armata palestiniana aproape necunoscuta, numita Eliberatorii Galileei, a revendicat actul. Gruparea ar fi spus ca vrea sa se razbune pentru demolarea caselor palestinienilor din Ierusalim si recenta ofensiva israeliana in Gaza.

In octombrie 2003, un atentat sinucigas comis de o palestinianca a provocat moartea a 19 persoane, dintre care cinci copii, intr-un restaurant din Haifa. Atentatul a fost revendicat de Jihadul Islamic, grupare radicala palestiniana. Anterior, in martie 2003, 15 oameni au murit intr-un atentat sinucigas care a vizat pasagerii unui autobuz la Haifa.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.