Politia belgiana a arestat sambata cel putin 150 de pacifisti care manifestau pentru a cere desfiintarea NATO, unii incercand chiar sa intre in sediul organizatiei de la Bruxelles, fara succes insa, transmite AFP.

Majoritatea manifestantilor, care au raspuns la un apel al grupului Vredesactie (Actiune pentru pace), au fost arestati de fortele de ordine in zona din apropierea sediului NATO, in nord-estul Bruxelles-ului. Incidentul nu s-a soldat cu violente, nici de o parte, nici de cealalta, informeaza NewsIn.

Alte grupuri de manifestanti s-au reunit in diferite puncte ale vastului complex al Aliantei, bilantul actiunii lor nefiind cunoscut inca la inceputul dupa-amiezii, cand numeroase forte de ordine belgiene au fost desfasurate in zona.

Sute de persoane au raspuns la apelul de a manifesta pentru a cere desfiintarea NATO, care va marca implinirea a 60 de ani de la infiintare printr-un summit organizat in 3 si 4 aprilie la Strasbourg, in Franta, si la Kehl, in Germania.

"60 de ani sunt mai mult decat de ajuns", au afirmat intr-un comunicat organizatorii manifestatiei intitulate "NATO game over" sau "sfarsitul NATO".

Manifestantii au cerut ca trupele aliantei militare occidentale sa fie retrase din Afganistan si ca sutele de bombe nucleare americane inca depozitate in bazele aeriene din Europa si in special din Belgia, sa fie trimise inapoi in Statele Unite.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.