Oamenii de stiinta chinezi cauta voluntari pentru a trece la a doua faza de testare pe oameni a unui vaccin impotriva SIDA, a anuntat sambata agentia China Noua, citata de AFP.

Primului grup format din 49 de voluntari, cu varste cuprinse intre 18 si 50 de ani, studenti la medicina si functionari, i s-a administrat vaccinul experimental in mai 2005, la noua ani de la inceputul cercetarilor din acest domeniu in China.

"Nu au prezentat efecte adverse. Testele de imunizare au obtinut rezultate favorabile", a declarat unul dintre cercetatorii insarcinati cu acest program, Kong Wei, citat de agentia China Noua.

Un vaccin trebuie sa treaca prin trei faze de teste clinice inainte sa fie aprobat: primul test este axat pe criteriul de siguranta, al doilea pe rata de imunizare si al treilea pe rata de protejare in cazul persoanelor cu grad ridicat de risc, a explicat China Noua.

Primele teste au fost conduse in regiunea autonoma Zhuang, din Guangxi, o provincie din sudul tarii.
Potrivit estimarilor oficiale, considerate de catre experti a fi cu mult subevaluate, China inregistra la sfarsitul anului 2008 un numar de 276.630 de cazuri de SIDA, dintre care 38.100 de bolnavi au murit.

Potrivit ONUSIDA, intre 30 si 50 de milioane de chinezi sunt amenintati de virusul acestei boli, cel mai frecvent infectia facandu-se prin contact sexual.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.