Comunitatea musulmana din orasul bulgar Burgas de la Marea Neagra se va adresa institutiilor Uniunii Europene, reclamand ca nu i se permite sa construiasca o moschee, transmite Sofia News Agency.

Joi, consiliul local din Burgas a votat pentru anularea deciziei din decembrie 2008 care aloca un teren din cartierul Meden Rudnik pentru construirea unei moschei. Un singur membru in consiliu, reprezentant al Miscarii Turce pentru Drepturi si Libertati a votat impotriva anularii, informeaza NewsIn.

Motiunea pentru anularea hotararii initiale care prevedea constructia moscheii a fost propusa de partidul populist GERB, al carui lider este primarul Sofiei, Boiko Borisov. GERB este favorit in sondaje in perspectiva alegerilor legislative ce vor avea loc vara aceasta.

Consilierii locali mebri in GERB si-au motivat decizia prin dorinta de a pastra pace etnica si religioasa in oras si prin presiunea exercitata asupra lor de catre partidul nationalist de extrema-dreapta Ataka. In timp ce primarul orasului Burgas este membru GERB, majoritatea locurilor din consiliul local sunt ocupate de Ataka.

Comunitatea musulmana din Burgas, formata din aproximativ 1.600 de persoane, este de parere ca decizia consiliului local reprezinta o lipsa de respect fata de musulmanii din oras, ai caror reprezentanti si-au exprimat intentia de a cere ajutorul membrilor Parlamentului European.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.