Seful diplomatiei europene Javier Solana a respins sambata cererea Rusiei pentru o noua arhitectura a securitatii euroatlantice, apreciind ca o mai buna utilizare a Consiliului NATO-Rusia ar fi de ajuns pentru a atenua preocuparile Moscovei, relateaza AFP.

Arhitectura actuala "functioneaza bine pentru Europa si nu exista o mare nevoie de a crea alta", a subliniat Solana la o dezbatere cu seful diplomatiei ruse Serghei Lavrov, la Bruxelles, informeaza NewsIn.

In fata lui Lavrov, care relansa apelurile Moscovei pentru o noua arhitectura de securitate care sa includa negocierea unui nou tratat continand "angajamente cu caracter juridic constrangator", Solana a apreciat ca negocierea unui asemenea tratat "ar dura enorm de mult timp" si ca "a incepe lucrul la un nou tratat ar fi o greseala".

Solana a apreciat insa ca europenii si americanii trebuie sa "incerce sa raspunda preocuparilor Rusiei, fara sa complice prea mult structura actuala". "O buna modalitate pentru a obtine acest lucru este adaptarea Consiliului NATO-Rusia la realitati", a adaugat el.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.