Prima doamna a Statelor Unite a inaugurat vineri prima gradina de legume de la Casa Alba, dupa cea a lui Eleanor Roosevelt, in timpul celui de-al Doilea Razboi Mondial, transmit AFP si Reuters.

Ferventa sustinatoare a alimentatiei sanatoase si naturale, Michele Obama a sapat primul razor al viitoarei gradini de legume ecologice de la Casa Alba, impreuna cu 20 de copii de la o scoala primara din Washington. Gradina, in care vor fi plantate 55 de fructe si legume printre care spanac, laptuci, fasole, broccoli si ridichi, va fi situata intr-un colt al peluzei sudice a resedintei prezidentiale, relateaza NewsIn.

"Vreau sa ma asigur ca familia noastra, personalul si toti cei care locuiesc la Casa Alba mananca sanatos si au acces la legume si fructe proaspete", a subliniat prima doamna.

"Am descoperit cu fetitele mele, in varsta de zece si sapte ani, ca le plac mai mult legumele daca au gust bun", a declarat Michelle Obama.

"Astazi pregatim terenul, in aproximativ doua saptamani vom incepe sa plantam, iar in luna iunie (...) ar trebui sa avem o multime de legume si fructe",
le-a spus Obama elevilor care au ajutat-o la inaugurarea gradinii.

Gradina, prin care prima doamna isi propune sa promoveze o alimentatie sanatoasa, va furniza legume bucatariei Casei Albe, dar si unei cantine a saracilor din apropiere. Intretinerea gradinii va costa in jur de 200 de dolari, destul de putin incat sa nu il expuna pe Obama criticilor adversarilor sai.

In plus, sotia presedintelui Obama a propus instalarea unui stup de albine, idee care nu le-a incantat insa pe Sasha si Malia, fiicele cuplului prezidential. "Copiii mei nu au fost foarte incantati de stup. (...) Dar vom incerca sa ne producem singuri mierea aici", a declarat Michelle Obama.

Organizatia Kitchen Gardeners International, care promoveaza consumul de legume produse in gradina proprie, adunase 100.000 de semnaturi pentru o petitie online in care le cerea sotilor Obama sa isi faca o gradina de legume la Casa Alba.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.