Coreea de Nord a confirmat sambata ca doi cetateni americani au fost arestati in 17 martie la frontiera sa cu China, asa cum anuntasera joi surse diplomatice si de la Washington, relateaza AFP.

"Doi americani au fost arestati in 17 martie in timp ce patrundeau ilegal pe teritoriul nord-coreean pe la frontiera chineza", a anuntat agentia oficiala nord-coreeana KCNA, citata de NewsIn.

"Un organ competent desfasoara in prezent ancheta in acest caz", a mai adaugat sursa citata.

Este vorba despre doua jurnaliste arestate de graniceri pentru presupusa violare a frontierelor, dupa ce au traversat un rau de la granita cu China, precizase joi o sursa diplomatica de la Seul, in contextul in care tensiunile s-au intensificat in peninsula.

Cele doua femei, care lucreaza pentru Current TV, post de televiziune din California, "au fost arestate in 17 martie in timp ce filmau pe malul nord-coreean al fluviului Tumen" ce marcheaza frontiera dintre Coreea de Nord si China, precizase sursa sub acoperirea anonimatului.

Statele Unite reactionasera exprimandu-si ingrijorarea in privinta celor doua femei cu cetatenie americana.
Jurnalistii care vor mearga in Coreea de Nord, una dintre cele mai inchise tari din lume, au nevoie de o viza speciala si sunt supravegheati indeaproape in timpul sejurului. Aceasta viza este, oricum, acordata foarte rar.

Incidentul de marti survine intr-o perioada de tensiune si incertitudine in peninsula coreeana, in timp ce regimul comunist se pregateste sa lanseze, cel mai probabil la inceputul lunii aprilie, un satelit in spatiu. Washingtonul si Seulul se tem insa ca este vorba despre testarea unei noi rachete cu raza lunga de actiune, care ar putea, teoretic, sa ajunga pana in Alaska.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.