Inca doi cetateni romani, in varsta de 18 si 27 de ani, au fost arestati in dosarul violarii adolescentei in varsta de 14 ani, la Roma, iar ADN-ul lor corespunde cu cel al agresorilor, relateaza RaiNews24.
Potrivit unor surse apropiate dosarului, ADN-ul celor doi, care au precedente penale, ar corespunde cu cel prelevat de pe corpul victimei si se pare ca ei ar fi autorii violului.

Autoritatile italiene i-au arestat pe cei doi suspecti dupa ce au localizat cele doua telefoane mobile care le-au fost furate adolescentei violate si prietenului ei, agresat. Unul dintre cele doua telefoane a fost descoperit in Romania, iar celalalt la Roma, informeaza NewsIn.

In 18 februarie, alti doi romani, Alexandru Isztoika Loyos si Karol Racz au fost arestati, fiind suspectati de violul survenit intr-un parc din Roma, in noaptea de Sfantul Valentin. Ei au fost disculpati, insa, de rezultatul testelor ADN. Ambii se afla, insa, in continuare in detentie, fiind vizati de noi mandate de arestare: Loyos pentru calomnie si autocalomnie, iar Racz pentru un alt viol, din 21 ianuarie.

In aceasta situatie, ancheta a trebuit sa reporneasca de la zero. Politia italiana a apelat la FBI pentru ca procedurile sale in caz de viol difera. Astfel, politia italiana a plecat initial de la declaratiile victimei, apoi s-a bazat pe marturia lui Loyos, fiind convinsa ca autorii sunt cei doi romani, chiar si fara rezultatele testelor ADN. In schimb FBI prefera sa audieze victima "la rece", adica la ceva timp dupa incident, atunci cand amintirile sunt mai clare decat imediat dupa o experienta atat de traumatizanta ca violul.

Autoritatile italieneau urmarit orice pista exclusa anterior. Astfel, au ajuns din Romania probele ADN a circa 22 de persoane, membrii ai unei familii de ciobani romi din estul Romaniei. Acestia sunt rude ale lui Ion Feraru, un detinut in varsta de 25 de ani aflat in inchisoare in Romania, al carui cromozom Y corespunde cu cel izolat de politia italiana din probele recoltate de pe corpul victimei. Cromozomul Y se transmite din tata in fiu si este identic la toate persoanele de sex masculin dintr-o familie. Politia romana a prelevat saliva de la verii si fratii lui Feraru si analizeaza aceste mostre, dupa care probele vor fi trimise si la Roma, unde politia a facut analiza paralela.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.