Cincisprezece persoane au fost ranite usor astazi, dupa ce doua nave de razboi americane s-au ciocnit in stramtoarea Ormuz, potrivit site-ului Flotei a V-a a marinei americane.

Un submarin american, USS Hartford, si o nava amfibie, USS New Orleans, s-au ciocnit vineri dimineata in strantoarea Ormuz, in jurul orei locale 1.00, informeaza NewsIn.

Cincisprezece membri au echipajului submarinului au fost raniti usor, dar si-au putut relua indatoririle. La bordul navei amfibii nu s-au inregistrat victime.

Echipajele celor doua nave evalueaza pagubele. Rezervorul vasului New Orleans s-a spart, iar circa in jur de 90.000 de litri de combustibil s-au imprastiat in mare. In schimb sistemul de propulsie al submarinului pare intact.

Aproximativ 40% din petrolul mondial tranziteaza stramtoarea Ormuz, care desparte Iranul la nord, de Oman si Emiratele Arabe Unite la sud. Cea mai mare parte din acest petrol este livrat catre Asia, Statele Unite si Europa de Vest.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.