Un barbat a deschis focul cu pusca cu aer comprimat asupra femeilor care venisera sa-si ia copiii de la o gradinita din Lyon, ranind usor opt persoane, a anuntat politia, potrivit careia agresorul este inca in libertate.

Barbatul a tras asupra femeilor in timp ce acesta traversau un parc din apropierea unei gradinite de stat din centrul orasului Lyon. Ranile provocate sunt "in special hematoame si zgarieturi", a precizat pentru AFP Xavier de Fürst, prefect delegat pentru securitate si aparare, care s-a deplasat la fata locului.

Niciun copil nu a fost ranit, agresiunea producandu-se inainte de ora la care micutii ieseau de la gradinita. Cand au iesit copiii, "au fost la adapost de agresor", a adaugat de Fürst.

Pompierii anuntasera initial ranirea a cinci persoane in incident, dintre care doua la cap si una la picior. Niciunul dintre raniti nu a necesitat spitalizare, au mai spus pompierii.

Potrivit autoritatilor locale, un politist care incerca sa intervina a fost atins de proiectile.

Oficialul citat a precizat ca agresorul "nu a fost localizat inca", iar cercetarile se concentrau asupra "imobilelor din vecinatate". Necunoscut a "tras cu o arma cu aer comprimat". "Nu am gasit arma. Un plumb a fost insa gasit la fata locului", a mai declarat prefectul, potrivit NewsIn.

Un perimetru de securitate a fost instituit pe o raza de 150 de metri in jurul scolii. O celula de asistenta psihologica urma sa fie instituita, potrivit oficialului citat.

Autoritatile din Lyon au anulat carnavalul prevazut sa inceapa joi, precizeaza Reuters.

Securitatea in scoli si gradinite este un subiect deosebit de sensibil, dupa incidentul de saptamana trecuta din Germania, cand un adolescent a impuscat mortal 15 persoane inainte sa se sinucida.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.