Autoritatile de frontiera din Bulgaria au informat Inspectoratul General al Politiei de Frontiera (IGPF) Romane ca, in perioada 20 martie - 5 aprilie, vor fi efectuate controale amanuntite in toate punctele de trecere a frontierei bulgare, in contextul derularii unei intalnirii NATO la Sofia.

“Autoritatile de frontiera din Bulgaria, prin intermediul Biroului de contact romano-bulgar de la Giurgiu, au informat IGPF cu privire la faptul ca, in perioada 20 martie - 5 aprilie, vor fi efectuate controale amanuntite in toate punctele de trecere a frontierei bulgare. In acest context, conducerea IGPF a dispus catre toate structurile teritoriale intreprinderea masurilor necesare pentru derularea unui control operativ si civilizat”, se arata intr-un comunicat de presa al IGPF.

Masura a fost luata in contextul derularii unei intalnirii NATO, ce va avea loc in Sofia - Bulgaria, la sfarsitul lunii martie, se mai precizeaza in comunicat, citat de NewsIn.

Potrivit documentului, introducerea controalelor la frontierele bulgare nu afecteaza regimul calatoriilor cetatenilor romani care intentioneaza sa se deplaseze in Bulgaria sau sa tranziteze teritoriul acestei tari.

“Pentru evitarea aglomerarilor in punctele de trecere de la frontiera romano-bulgara, Politia de Frontiera Romana recomanda participantilor la trafic sa foloseasca toate punctele de control deschise traficului international, respectiv: pe raza judetului Giurgiu - PTF Giurgiu; pe raza judetului Constanta - PTF Vama Veche; PTF Ostrov- Silistra; PTF Negru Voda – Kardam; pe raza judetului Dolj – PTF Bechet; PTF Calafat”, se mai arata in comunicatul de presa al IGPF.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.