Criza economica alimenteaza rasismul si xenofobia, mai ales fata de populatiile cele mai vulnerabile, au avertizat agentiile europene pentru drepturile omului.
"Suntem preocupati de faptul ca aceata criza economica ce loveste acum societatile ar putea alimenta intoleranta rasista si xenofobia in Europa", potrivit unui comunicat comun al organizatiilor. "Organizatiile se alarmeaza in legatura cu raporturile care semnaleaza o intensificare a actelor de violenta asupra imigrantilor, a refugiatilor si solicitantilor de azil, precum si asupra unor minoritati, cum ar fi romii".

Agentia pentru drepturi fundamentale UE, precum si cele ale Consiliului Europei si ale OSCE cer guvernelor sa intensifice lupta impotriva acestui fenomen.

"Ne temem ca, in aceste vremuri de criza, imigrantii, minoritatile si alte grupuri vulnerabile ar putea deveni tapi ispasitori pentru unii politicieni cu accente populiste sau pentru o parte a presei"
, se mai arata in comunicatul citat.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.