Liderii conservatori din Europa si-au exprimat joi sustinerea pentru Jose Manuel Barroso, care va candida pentru un al doilea mandat ca presedinte al Comisiei Europene, transmite Reuters.

Datorita sprijinului acordat de conservatorii din Partidul Popular European (PPE), din care fac parte liderii Frantei, Germaniei si Italiei, portughezul este favorit in cursa pentru obtinerea presedintiei Comisiei in luna iunie, cand mandatul sau actual va expira. In plus, Barroso este sustinut si de liderii de centru-stanga din Marea Britanie si Spania.

Potrivit NewsIn, "Jose Manuel Barroso este foarte popular in toate familiile principale si este de departe cel mai bun candidat pentru aceasta functie, avand in vedere succesul sau de pana acum si experienta politica vasta la nivel national", a declarat presedintele PPE, Wilfried Martens.

Barroso, care conduce Comisia Europeana din 2004 si a facut eforturi pentru modernizarea economiei europene si combaterea incalzirii globale, va avea nevoie de aprobarea Parlamentului European pentru un al doilea mandat. PPE detine majoritatea in Parlamentul European.

Alegerile vor avea loc in luna iunie.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.